Millainen on glenni?

Suhteellisen matalajalkainen pötkylävartaloinen glenni on monessakin mielessä suuri koira. Glennit ovat suuria persoonallisuuksia ihastuttavan omalaatuisella tavallaan. Kahta samanlaista glenni-persoonaa tuskin löytyy, joten ne ovat kaikki ihan omia yksilöllisiä persoonia. Glenneillä on myös ison koiran ego ja sillä riittää tarvittaessa asennetta ja luonnetta vaikka muille jakaa. Vaikka glenni näyttää suloiselta karvaturrilta, täytyy muistaa, että ne ovat alun perin metsästyskoiria, jotka ovat jahdanneet tuhoeläimiä Irlannin maaseudulla. Glennit ovat vahvoja ja lihaksikkaita vankkarakenteisia koiria. Ne eivät yleensä haukkua räksytä pihalla, mutta tarvittaessa osaavat kyllä haukkua jylhällä matalalla haukunnalla. Halutessaan huomioita glenni kyllä osaa ”jutella” mouruamalla ja ilmaista itseään ja tahtoaan mitä eriskummallisilla äänteillä.

Glennit ovat hyvin epätyypillisiä terrierejä, sillä ne ovat yleensä rauhallisia eivätkä ole ensimmäisenä rähjäämässä muille koirille tai vaatimassa jatkuvaa aktiviteettia. Glennit, kuten koirat yleensä, rakastavat isäntäänsä ja perheettään yli kaiken, ja ovat tilanteen mukaan aina valmiina leikkiin tai makaamaan sohvaperunana. Glennit ovat siis hyvin sopeutuvia ja mukautuvia erilaisiin tilanteisiin. Glennit ovat yleensä hyvin lapsiystävällisiä ja kärsivällisiä lasten kanssa. Tosin alle 10-12 vuotiaan lapsen ei tulisi koskaan ulkoiluttaa glenniä yksin, koska voimakkaana koirana glenni saattaa ”viedä lapsen mennessään”.

Glennit ovat myös hyvin älykkäitä koiria ja oppivat helposti erilaisia asioita, jos niiden kanssa vaan viitsii treenata.  Glenni rakastaa tekemistä ja puuhailua ihmisen kanssa. Glennit voivat olla myös hyvin terrierimäisen itsepäisiä jököpäitä.  Koira vaatii alusta alkaen kunnollisen ja jämäkän kasvatuksen, jotta johtajuus perheessä säilyy ihmisellä.

VIDEO: Tara & Rosa