E-pentue syntynyt 22.0.2018/ E-litter has born 24th of July 2018 for Doris

22.07.2018 Doris synnytti 3 komeaa urosta ja 4 kaunista narttua. Doris ja pennut voivat hyvin. Kaikilla penuilla on jo hyvä koti katsottuna. Seuraava pentuemme on suunniteilla keväälle 2019 yhdeistelmästä Stiubhard First Lady at Glenrosedale ja Glenrosedale Buagh Rí Arhur Milo.

19.6. 2018 Olimme tänään ultraäänessä ja Doriksen raskaus on varmistunut. Ultrassa näkyi 8 pentua.

We were at ultrasound today and we saw 8 puppies.

 

20.-24.5. 2015 olimme Doriksen kanssa Hollannissa ja astutus komean Aengus pojan sujui hyvin ja  toivon mukaan tuottaa toivotun tuloksen. Ultraääneen menemme 19.6.2018, jotta saamme vahvistuksen raskaudesta. Nyt vain sitten peukut ja tassut pystyyn!

Mating is done, and now we just hope for the best. Ultrasound is booked for June 19th.

Suunnitelmissa on nyt astuttaa brindle neito Doris aka Glenrosedale Banríon Rós Croí. Doris on lähes kolmevuotias mukavanluontoinen glennityttö ja sulhaspojaksi on valittu komea 3 v brindle uros Aengus aka Cairdiulacht Breanainn MacAngus  asustelee Hollannissa.

Doris: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI43737%2F15&R=302

Doris aka Glenrosedale Banríon Rós Croí

 


Aengus aka Cairdiulacht Breanainn MacAngus 

Aengus Pedigree;  http://www.glen-footprints.com/dogdb/index.php?page=view&id=NHSB 3017104#


Junior Aengus

Dorikselta ja Aengus’lta on tutkittu silmät eri silmäsairauksien osalta ja molemmat yksilöt on todettu terveeksi silmien osalta. Lisäksi Doris on myös testattu geneettisesti  PRA-puhtaaksi eli Doris ei periytä tätä sokeuttavaa silmäsairautta. Aengus on kantaja PRA-geenin suhteen, mutta koska geeni on resessiivinen, Doriksen ja Aengus’n jälkeläiset ovat terveitä PRA:n suhteen. Doriksen  lonkat (C) ja Aengus’n lonkat (A), kyynärpäät ja polvet on myös todettu terveiksi. Tehdyssä sydämen kuuntelussa ei myöskään todettu mitään poikkeavia löydöksiä. Doris ja Aengus on täten terveystutkimuksissa todettu terveiksi rotunsa edustajaksi. Luonteeltaan niin Doris kuin Aengus’n ovat erittäin mukavia, rauhallisia ja toisen koirien kanssa hyvin toimeentuleva glennejä. Kaikki Doriksen terveystiedot  löytyvät yllä olevista Suomen Kennelliiton linkeistä.

 

Valitettavasti Iriksen ultraäänessä 7.5.2018 ei näkynyt yhtään pentua, joten olen siirtynyt pentue suunnitelmassani uuteen suunnitelmaan. Eli astutan nyt sulhaspoika Aatun siskon Doriksen. Uusi yritys Iris & Aatu yhdistelmästä ensi keväällä 2019.


Iris

Iris aka Stiubhard First Lady at Glenrosedale  https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI50488%2F13&R=302


Aatu tammikuu 2017
Aatu aka Glenrosedale Buagh Rí Arthur Milo              https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI43735%2F15&R=302

Irikseltä ja Aatulta on tutkittu silmät eri silmäsairauksien osalta ja hänet on todettu terveeksi silmien osalta. Lisäksi Iris on myös testattu geneettisesti  PRA-puhtaaksi eli Iris ei periytä tätä sokeuttavaa silmäsairautta. Aatu on kantaja PRA-geenin suhteen, mutta koska geeni on resessiivinen, Iriksen ja Aatun pennut ovat terveitä PRA:n suhteen.   Iriksen ja Aatun lonkat (B), kyynärpäät ja polvet on myös todettu terveiksi. Tehdyssä sydämen kuuntelussa ei myöskään todettu mitään poikkeavia löydöksiä. Iris ja Aatu on täten terveystutkimuksissa todettu terveiksi rotunsa edustajaksi. Iris on myös osallistunut MH-luonnekuvaukseen. Luonteeltaan niin Iris kuin Aatukin ovat erittäin mukavia, rauhallisia ja toisen koirien kanssa hyvin toimeentuleva glennejä. Kaikki terveystiedot sekä MH-testin tulos löytyvät yllä olevista Suomen Kennelliiton linkeistä.

Iris Oct 14