Seuraava pentue (I-pentue) Glenrosedale Eihbleann Tír Na Nóg aka Frida & Pearytail Ernest Dogson aka Hugo syksy 2023 / Next litter (I-litter) autumn 2023

Frida aka Glenrosedale Eibhleann Tír Na Nóg ja Hugo aka Pearytail Ernest Dogson  viettivät syyshäitä. Astutus 0608.2023,  ja mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin pennut syntyvät lokakuun alussa ja pentujen luovutus joulukuun puolivälissä.

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI44141/18&ReknoI=FI53431/18

Frida aka Glenrosedale Eibhleann Tír Na Nóg C.I.B. FI MVA DK MVA NO MVA EE MVA LT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA BALTJV-19 JV-19 DKV-22

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI44141%2F18&R=302

Hugo aka Pearytail Ernest Dogson C.I.B. NORDIC MVA FI MVA SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA JV-19 V-21 DKV-22 TLNW-23

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI53431%2F18&R=302

Fridalta ja Hugolta on tutkittu silmät eri silmäsairauksien osalta ja hänet on todettu terveeksi silmien osalta. Lisäksi Frida on myös testattu geneettisesti  PRA-puhtaaksi  ja DM-puhtaaksi (Degeratiivinen  myelopatia) eli Frida ei periytä tätä sokeuttavaa silmäsairautta tai liikuntakykyyn vaikuttavaa hermostosairautta . Hugo on kantaja PRA-geenin  ja DM-geenin suhteen, mutta koska geeni on resessiivinen, Fridan ja Hugon pennut ovat terveitä PRA:n  ja DM:n suhteen.  Fridan ja Hugon lonkat on tutkittu, kyynärpäät ja polvet on myös todettu terveiksi. Tehdyssä sydämen kuuntelussa ei myöskään todettu mitään poikkeavia löydöksiä. Frida ja Hugo on täten terveystutkimuksissa todettu terveiksi rotunsa edustajaksi. Hugo on myös osallistunut MH-luonnekuvaukseen. Luonteeltaan niin Frida kuin Hugo ovat erittäin mukavia, rauhallisia glennejä. Kaikki terveystiedot sekä MH-testin tulos löytyvät yllä olevista Suomen Kennelliiton linkeistä.

Frida is a PRA-free and she had no evidence of any other inherited eye diseases have not been found in the clinical eye examination by the eye specialist. In addition the hips, elbows and patella luxation have been examined and no signs of arthritis or other diseases has not detected. In the heart auscultation no heart murmur was detected. Hugo has also participated the Mental Description test (MH-test). Both parents are confirmed to be a healthy representative of the Irish Glen of Imaal Terriers. All the test results as well as the Finnish Dog show results are found in the link of below in the Finnish Kennel Club data base.

Voit ottaa minuun yhteyttä ja ilmoittautua adoptiohaastatteluun mikäli harkitset glennipennun hankintaa perheenjäseneksi tulevaisuudessa. Jos osoittaudut vastuulliseksi ja potentiaaliseksi glennin pennun omistajaksi unelmastasi voi tulla totta kesällä 2020. Tarvitsen myös kodin sijoitusnarttulle ja sijoitusurokselle.

Pennut luovutetaan aina vähintään 8-10 viikon ikäisinä, rekisteröitynä, eläinlääkärin tarkastamina ja tunnistusmerkittyinä.